Miltä synnytys tuntuu?

posted in: Synnytys 0

 

synnytyskipu, mindfulness

Jokainen kokee synnytyksen omalla tavallaan. Toiset kokevat enemmän tai vähemmän kipua. Kipukokemus ja tuntemus on meille jokaiselle yksilöllinen.

Tiedän itsekin kolme lasta synnyttäneenä miltä synnytys tuntuu. Ensimmäinen synnytys tuntui erilaiselta kuin toinen, toki ensimmäinen synnytys oli kaksossynnytys. Ensimmäiseen synnytykseen liittyi erilaiset tunteen siitä mitä synnytys tuntuu fyysisesti, kun ei ollut aiemmin itse sitä kokenut. Toki olin kätilönä siitä eri tavalla tietoinen. Olin kuitenkin äitinä synnyttämässä, en kätilönä, vaikkakin omat juttunsa sekin tuo tilanteeseen.

Sen mitä itse synnyttäneenä tai synnytyksiä hoitaneena olen huomannut, kuinka synnyttäjät tarvitsevat ohjausta ja neuvoa, ennen ja jälkeen synnytyksen. Hyvin tärkeänä olen huomannut sen, kuinka mielen ohjuksella suhteessa kipuun ja tuntemukseen synnytyksen aikana voidaan vaikuttaa.

Mindfullness tai eri rentoutumisen harjoitukset ennen synnytystä tehtynä voi olla apuna synnytyksessä. Hyvä olisi harjoitella etukäteen, sillä siinä HOO hetkessä olipa se, mikä uusi asia tahansa, ihmisen on vaikea omaksua sitä. Se mikä tuntuu tutulta, sitä asiaa meidän on helppo tehdä ja totuttaa.

Mindfullness on mielen ja kehon hallintamenetelmä. Se on tutkittua tietoa ja sitä käytetään monessa paikassa kivun hallinnan apukeinoina. Samoin stressin hallinnassa sekä ennalta ehkäisyssä.

Mindfullness ei ole vaikeaa. Jokainen voi sitä oppia, jos vaan antaa itselle mahdollisuuden pysähtyä hetkeen.

On tutkittu, että 8 vko ja 10 min harjoittelu päivässä saa jo tuloksia aikaseksi.

Mindfullness on sellainen, jolla voit lisätä lapsiarkeen voimavaroja. Tämä voi auttaa vanhempana olemaan läsnä hetkessä lapsen kanssa. Tämä voi olla apukeino siinä, että oppii olemaan itselleen armollisempi ja löytää itsestään niitä hyvä asioita.

Ollaan hetkessä, jotta voisimme nähdä elämän kauneuden

-Heli

Jaa tästä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *