Heli Nissinen
Elämän Säde
y-tunnus 2620585-6
heli.helinakeiju@gmail.com
044 9883196 (arkisin klo 9-18)
Kuopio
www.facebook.com/elamansade
Katso myös;
Mindfulness ohjaaja/ Heli Nissinen
Monikko synnytys- ja perhevalmennus
Synnytys- ja perhevalmennus

Hei,

Olen 44-vuotias kolmen teinitytön äiti.
Kätilökoulun aikaan en oikein vielä tiennyt mitä käytänössä äitiys oikeasti on. Kiitollisena olen saanut sitä nyt 16 vuotta kokea.
Ihanat ja valoisat kaksostyttäreni syntyivät vuonna 2001, raskausviikoilla 37+2. Raskaus oli jo jännittävää, koska en voinut tietää miten raskaus sujuu. Oli pelkona, että lapset syntyvät ennenaikaisena, mistä syystä olin melkein koko raskauden sairauslomalla ennnenaikaisten supistusten vuoksi.
Onneksi raskaus meni hyville viikoille ja sain synnyttää tyttäreni normaalisi alateitse. Raskausaikana en vielä oikeasti tiennyt, mitä on olla kaksosten äitinä ja venhempana. Onneksi mieheni oli minulle suurena apuna. Kaksoslasten kanssa tuntui että en riitä, minullahan ei ole kuin kaksi kättä ja jalkaa. Koin, että saanko annettua lapselleni riittävästi syliä ja rakkautta. Kun kuitenkin pystyi hoitamaan vain yhtä lasta kerrallaan. Toki arki opetti, että mistä on luovuttava ja mitkä on ne keinot jotta selviää arjesta. Ajattelin joka ilta, että kiitos tästäkin päivästä. Otin miestäni kaulasta kiinni ja sanoin, kyllä me selvitään,  ollaan vain hetkessä, ei mieititä vielä huomista. Vaikka tuolloin en hirveesti ymmärätnyt, mitä mindfulness on, mutta nyt ymmärrän.

No kaksosten ollessa 2 vuotiaita, toivoimme perheeseen kolmatta lasta ja näin luoja meille soi. Saimme ihanan kolmannen tyttäremme 2003. Hän syntyi normaalisti alateitse viikolla 40. Kaksosten jälkeen vauvan hoito oli helppoa. Toki muutoin kolmen alla 3 vuotiaan kanssa elämä oli aikamoista. Todellakin kävin läpi aisoita, olenko hyvä ja riittävä äiti - nainen- puoliso. Milloin lepään, milloin töihin. Vaadin itseltäni välillä liikaa kunnes oikeasti tuli hetki, että nyt Heli stop ja vaihda suuntaa ja ajattelutapaasi elämästä ja itsestäsi. Kysyin ja kysyn itseltäni edelleen, mikä on elämässä juuri tällä hetkellä tärkeintä ja arvokkainta. Kuinka pidän itsestäni huolta niin, että teen sen itseäni rakastaen, en rangaisten. Olen saanut äitiydessä oppia armollisuustta, kärsivällisyyttä ja anteeksiantoa.

Olen tällä hetkellä onnellinen kaksosten äiti. Ajattelen, että ei kaksosia kaikille tule ja tämä on minulle todella suuri kunnia. Äitiys on ollut minulle paras oppikoulu ihmisyyteen ja naiseuteen. Kiitos lapsilleni että ovat tulleet elämääni ja kiitos miehelleni, joka on tukenut minua niin ylä- kuin alamaessä.

Olen Kiitollinen äiti

Heli